Yoga Jiva

Over ons

“Bij Yoga gaat het niet om het resultaat, maar om de weg ernaartoe”

Yoga komt van het Sanskriet woord Yuj, dat onder andere "contact maken" en “verbinding maken” betekent. Jiva is afgeleid van het Sanskriet werkwoord Jiv, dat "leven" betekent.

Yoga Jiva, werd in 2015 opgericht door Franca Gijsbers. Waar het begon met enkele lessen per week in de kleine zaal, groeide het onder de deskundige begeleiding van Franca al snel en kon Yoga Jiva vrijwel de gehele benedenverdieping van het prachtige Maagdenhuis in gebruik nemen. In 2024 werd Yoga Jiva overgenomen door Jolanda Basten. Zodra je onze studio betreedt, word je verwelkomd door een sfeer van rust en sereniteit. De indrukwekkende ruimte, compleet met haar karakteristieke glas-in-lood deuren, nodigt uit tot ontspanning en bezinning.

Bij Yoga Jiva bieden wij een scala aan yogastijlen aan, variërend van serene en meditatieve lessen tot meer dynamische en actieve sessies. Voor ieder individu is er een geschikte vorm van yoga te vinden. Ook zijn er regelmatig yoga gerelateerde workshops te volgen.

Inmiddels is het team uitgebreid naar 9 goed opgeleide docenten. Ieder met haar eigen kwaliteiten. Samen streven we ernaar om iedereen die een les volgt, te laten ervaren hoe het is om contact te maken met het lichaam. Ons lichaam heeft ons heel veel te vertellen, maar in onze huidige westerse maatschappij zijn we vergeten hoe we moeten luisteren. Ieder lichaam heeft zijn of haar eigen unieke grenzen. Tijdens een yogales leer je deze grenzen te voelen en te respecteren, maar zul je ook de fysieke sensaties in het lichaam weer opnieuw leren voelen. Je zult ervaren dat je gedachten, gevoelens, emoties en ademhaling sterk met elkaar én met je lichaam in verbinding staan.

Yoga Jiva is meer dan een yogastudio waar je een lesje yoga volgt, na een les is er altijd ruimte om samen thee te drinken en zal het team van docenten altijd voor je klaar staan als je vragen hebt, of als je jouw ervaring wil delen.

Lees het persoonlijke verhaal van Jolanda, Franca en de rest van het docententeam onder het kopje "Onze docenten".

Een yogales uitproberen?

Neem een gratis proefles

Mis onze nieuwsbrief niet

© Copyright Yoga Jiva - website: Van Dongen Design - Inloggen