Onze docenten

Jolanda Basten

In 2015 kwam ik voor het eerst écht in aanraking met Yoga. Met Ashtanga Yoga om precies te zijn. Ik had daarvoor wel eens yoga gedaan toen ik een jaar of 18 was en later in de sportschool. Ik vond het wel fijn, maar ik vond het ook wel een beetje simpel rekken en strekken op een mat. In 2015 stapte ik bij Yoga Jiva op de mat en leerde ik voor het eerst Ashtanga Yoga. Voor mij voelde dat als thuiskomen. Als eerste in de prachtige studio, onder de bekwame leiding van Franca, maar vooral thuiskomen bij mezelf. Leren dat ik gevoelens en emoties had die ik al die tijd heel diep weggestopt had. Ik leerde mijn hoofd weer te verbinden met mijn lichaam. Yoga heeft zo ontzettend veel te bieden.

In 2019 heb ik de 200 uurs Ashtanga Yoga Docenten opleiding afgerond en daarna heb ik een opleiding Yoga Nidra, Yin Yoga en opleiding tot ademcoach gevolgd. Ik volg ook graag workshops bij Ashtanga Yoga docenten zoals Petri Raisanen, Tim Feldman en Adam Keen.

Na mijn docenten opleiding kon ik meteen lessen gaan geven bij Yoga Jiva. En in 2022 mocht ik samen met Franca Yoga Jiva gaan leiden om April 2024 het stokje helemaal overnemen. Ik ben heel blij met de kansen die ik heb gekregen en trots op onze yoga community. Elk mens is zo bijzonder en uniek. Elk mens heeft zijn of haar eigen verhaal en ik verwelkom, samen met onze docenten, graag iedereen zonder oordeel bij Yoga Jiva. Om ook weer opnieuw te leren dat je mag voelen wat er is. Dat jij er mag zijn, en dat je er toe doet!

 

Franca Gijsbers

Yoga kwam jaren geleden op mijn pad toen ik merkte dat ik door mijn drukke leven steeds minder in verbinding raakte met mezelf.

Ontladen deed ik op de sportschool, of hardlopend in de natuur...

Totdat ik kennismaakte met Ashtanga yoga. Wat het was weet ik niet maar het voelde als iets wat paste. Ik begon met 1 x per week omdat ik dacht ik het sporten en hardlopen niet kon missen... Maar snel veranderde dit en stond ik dagelijks op mijn mat. Ik ervaarde dat de practice me niet alleen fysiek sterker en flexibeler maakte maar vooral ook mentaal. Ook mijn eetpatroon veranderde.

Een aantal jaren van diverse yoga opleidingen en verdieping volgden. Ik wilde mijn waardevolle ervaringen graag delen, wat me in 2015 deed besluiten  Yoga Jiva te openen en mijn “oude” leven vaarwel te zeggen.

Daardoor ontstond ruimte om ook mijn eigen yoga practice verder te verdiepen.

Na het overdragen van Yoga Jiva per 1 april 2024, geef ik nu nog regelmatig les. (Ashtanga, Yoga & Meditatie, Yoga Nidra, Pranayama) begeleid ik studenten met een speciale hulpvraag (Yoga, Reiki  Bars, Ademsessies) en verzorg ik via Yojita, samen met Loes van Stratum, regelmatig Reiki cursussen, kookworkshops, yoga gerelateerde opleidingen en workshops.

Verder houd ik van reizen, bevind ik me regelmatig in mijn nog piep jonge moestuin en vind ik het leuk om te experimenteren in de keuken.

Ik kijk ernaar uit je te ontmoeten en hoop een kleine bijdrage te mogen leveren aan jouw yoga pad.

Marjan van Kessel-Peters

Mijn naam is Marjan van Kessel-Peters, 44 jaar, getrouwd en moeder van 2 zoons en 1 bonusdochter. Al mijn hele leven heb ik een enorme interesse in gezondheid, sport, voeding, alternatieve geneeswijzen en de mentale gezondheid van de mens. Over al deze onderwerpen staat onze boekenkast inmiddels BOMVOL :)

Mijn yogapad is meer dan 13 jaar geleden begonnen, alleen was dit in combinatie met mijn huidige baan (personal trainer/groepsfitnessdocent/voedingscoach) en mijn thuissituatie met 2 kleine kindjes een behoorlijke uitdaging.

Vanwege een blessure stopte daarom mijn eigen Asthanga yoga practice.

Omdat yoga mij maar bleef roepen heb ik begin 2023 mijn Asthanga yoga practice weer opgepakt bij Yoga Jiva. Daarnaast een Reiki 1 cursus gevolgd en een Yin Yoga teacher training afgerond.

Op dit moment volg ik de Asthanga Yoga Teacher training en hoop deze volgend jaar af te ronden.  Mijn passie is nooit veranderd; mensen helpen naar een gezonde leefstijl, alleen nu in alle opzichten, fysiek, mentaal, energetisch en spiritueel!

Mijn andere hobby’s zijn lezen, koken, reizen, moestuinieren en in de natuur zijn.

Yoga Jiva is een prachtige plek waar iedereen welkom is. Het is een veilige omgeving waarin jij je op jouw tempo kan ontwikkelen op jouw yogapad.

Je bent van harte welkom om een keer in 1 van mijn lessen (of van mijn collega’s) mee te komen doen.

Loes van Stratum

Tot op de dag van vandaag ben ik dankbaar dat yoga op mijn pad is gekomen. Toen ik voor het eerst op de mat stond voor mijn Ashtanga practice voelde ik aan alles: dit is iets voor mij. Het raakte me, waarom weet ik niet. Langzaam is yoga in mijn leven gegroeid en ik ben meegegroeid. Yoga heeft mijn leven veranderd en heeft me thuisgebracht bij mezelf. En dat doet het nog steeds, elke dag.

Ik gun iedereen de wijsheid, het vertrouwen, de rust en de kracht die yoga je kan geven. Ik houd er van om studenten mee te nemen in het moment van nu. In de les is ruimte voor alles wat zich aandient. Zonder oordeel of verwachting, en met een bril van acceptatie, zachtheid en compassie voor alles wat er op dat moment is. Yoga gaat om ervaren in plaats van bedenken. Zodat verandering kan integreren in je gehele bestaan, op jouw eigen tempo. Met heel veel plezier deel ik de kennis en ervaring die ik in de loop der jaren heb ontwikkeld, om ook jou te laten ervaren hoe krachtig het is om soms even rust te nemen, enkel te ademen, te landen en te zijn met alles wat er is.

Ik ben opgeleid in Ashtanga yoga, Yoga Nidra, Hatha Yoga, Yoga & Meditatie, Filosofie, Pranayama, (E-RYT 500). Daarnaast ben ik Reiki master 3B en specialiseer me graag in verschillende onderwerpen, zoals filosofie, psoas, cyclisch leven met de maan.

Linda Gorts-Kessels

Mijn naam is Linda Gorts(’70). Op vroege leeftijd ben ik al in aanraking gekomen met yoga. De periodes van intensief met yoga bezig zijn tot bijna niets wisselde elkaar sterk af. Ook doordat ik fanatiek bezig was met andere sporten.

Aangezien ik al vele jaren werkzaam ben in de sportbranche heb ik jaren geleden een internationale Yoga Teacher Training gevolgd.

Daar heb ik een maand voor in een “Indiase Ashram” gezeten. Dat was een heel bijzondere periode waar ik ontzettend veel geleerd heb. Daar is mijn passie voor Yoga nog meer gegroeid, niet alleen op de mat maar ook in mijn dagelijks leven waardoor ik mij ook steeds meer ben gaan verdiepen in de Yoga. Door de jaren heen heb ik vele specialisaties afgerond waaronder :

Hatha Yoga, Yin Yoga, Stoel Yoga, Yoga Nidra en Trauma Healing Sensitive Yoga.

Het liefst wil ik mijn passie doorgeven aan iedereen die er voor openstaat, want er is niets mooier dan je lichaam en geest met elkaar verbinden. In mijn lessen ligt de focus op bewust zijn van de ademhaling en lichaam. En begeleid ik je in de houdingen op een veilige manier met Respect en Liefde voor alle verschillen die er zijn in  onze lichamen.

 

Namasté

Charelle Snoeijen

Als kind was ik al gefascineerd door meditatie en yoga. Toch ben ik pas op latere leeftijd yoga gaan beoefenen. In 2017 werd op mijn werk een wekelijkse yogales aangeboden. Ik was op slag verliefd. Ik voelde direct hoeveel goeds het voor me deed. Het begon met 1 keer in de week, al snel voelde ik dat ik meer verdieping wilde en heb ik me ingeschreven bij een yogastudio in Eindhoven en daar was ik al gauw 4 tot 5 keer in de week te vinden. In het begin deed ik voornamelijk zachtere yogavormen. Yin yoga was op dat moment hetgeen wat mijn lichaam en geest nodig had. Na een tijdje begon ik naar meer verdieping te verlangen. Zodoende besloot ik in 2020 te starten met een yin yoga opleiding bij de Yogastudio in Eindhoven. Het voelde alsof alle puzzelstukjes in elkaar vielen. Ik werd meteen gegrepen door de yoga filosofie en een stukje traditionele Chinese geneeskunde. Deze oude levenswijsheden zijn nog steeds zo ontzettend relevant.  Eind 2021 kwam ik met Ashtanga Yoga in aanraking en toen was ik echt thuis. Het voelde alsof ik hier heel mijn leven naar had gezocht en ik eindelijk op bestemming was. Ik begon met 1 keer in de week een Ashtanga Mysore les. Dat werd al snel 2 keer in de week. Later stond ik steeds regelmatiger thuis ook op de mat. Na een tijdje verlangde ik ook naar meer verdieping in deze bijzondere yogavorm en zo besloot ik om in 2022 te starten met de Ashtanga opleiding bij de Yogastudio in Eindhoven. Yoga betekent voor mij rust in het hoofd en contact met het lichaam. Grenzen opzoeken en daarin ontspanning kunnen vinden. Zelfbewustzijn. Steeds blijven ontwikkelen. Beseffen dat perfect niet bestaat. Zoeken naar balans. Acceptatie en tevredenheid. Er valt altijd iets nieuws te leren en te ontdekken.

Hopelijk zie ik je binnenkort in 1 van mijn lessen. Ik kijk ernaar uit je te ontmoeten.

Rosalie Gerrits van den Ende

Om fit te blijven, heb ik door de jaren heen diverse sporten beoefend. Elke keer kwam ik op een punt dat het me te weinig uitdaging bood en niet meer lukte om mijn ‘hoofd leeg te krijgen’. In mijn zoektocht naar een nieuwe uitdaging, kwam ik in 2014 in aanraking met Vinyasa Flow yoga. Het sprak me direct aan! Dit was zoveel méér dan een fysieke uitdaging: de rust, balans, kracht en souplesse van zowel lichaam als geest die het me bracht, zorgde ervoor dat ik vanaf die tijd yoga in meerdere vormen ben blijven beoefenen.

In 2015 ben ik overgestapt naar Ashtanga yoga en van 1-3 keer per week werd het al snel 4-6 keer per week dat ik in Eindhoven bij Nick Evans en Katia Garcia Gomez mijn practice deed. Zij zijn beide KPJAYI geautoriseerd en hebben mij door hun verhalen en ervaring geïnspireerd om me verder te gaan verdiepen in de historie en achtergronden van (Ashtanga) yoga. Vanaf die tijd ben ik boeken over yoga gaan lezen en heb ik diverse workshops gevolgd zoals o.a. van Petri Raisanen, Nancy Gilgoff, David Swenson, Philippa Asher, Elise Greenspoon en Gibran Gonzalez.

Yoga heeft mij persoonlijk héél veel gebracht en ik wil dit graag doorgeven. Dit is reden dat ik in 2020 de Ashtanga-based Teacher Training (200+ uur) heb gevolgd bij Yogaplace Maastricht zodat ik gecertificeerd yoga lessen mag geven. In 2022 en 2023 heb ik ook de opleidingen gevolgd voor Yoga Nidra en Yin Yoga. Het (starten met) bewandelen van het yoga-pad is iets heel persoonlijks en graag deel ik mijn ervaringen met je om je op deze manier te ondersteunen met jouw eigen (eerste) stappen.

Ik zie er naar uit je te ontmoeten in één van mijn lessen bij Yoga Jiva: het enige wat je nodig hebt, is een ‘open-mind’!

Anique Aben

Yoga fascineert me en vanaf het eerste moment voel ik dat het me ontzettend veel brengt. In de sportschool kwam in aanraking met power yoga. Dit was na de geboorte van mijn oudste zoontje, de periode dat ik op zoek was naar een beetje balans en een ‘rustigere’ vorm van sporten. De rust en de manier van bewegen voelde voor mij meteen als heel natuurlijk en ik wist zeker: dit past helemaal bij mij.

Na een jaar of twee ben ik in de sportschool zelf deze lessen gaan geven. Mede door het geven van deze lessen werd ik geïnspireerd om meer te gaan doen met yoga en zo kwam ik terecht bij Yoga Jiva. Daar voelde ik me direct thuis. Ik begon met één keer in de week een Ashtanga les te volgen. Dit werden er snel meer toen ik de mogelijkheid kreeg om vaker in de ochtenden mijn practice te doen. Als aanvulling op de Ashtanga yoga volgde ik ook regelmatig een Yoga Nidra of Yin Yoga les. Deze afwisseling was voor mij op dat moment erg welkom. Ik besloot te stoppen met het lesgeven op de sportschool en niet veel later kondigde Yojita aan hun eerste Yoga Nidra Teacher Training te gaan geven. Ik schreef me direct in, en in november 2021 heb ik de training succesvol afgerond.

Nu mag ik zelf de magie van Yoga Nidra met jullie

Liesbeth Oosterink

Tijdens mijn eerste zwangerschap in 2006 ben ik in aanraking gekomen met zwangerschapsyoga. We verhuisden naar de Verenigde Staten en ik wilde me zo goed mogelijk voorbereiden op mijn bevalling. Zwangerschapsyoga hielp mij mijn lijf te versterken en mijn geest te kalmeren. Door yoga groeide het vertrouwen in mijn zwangere lijf en het groeiende kindje in mij, net als het vertrouwen in een positieve bevalling. Een mooie dochter werd geboren en het zaadje voor yoga was geplant! Sindsdien ben ik yoga blijven doen. Er volgden nog een dochter en een zoon. Daarna combineerde ik een lange tijd yoga met hardlopen en momenteel beoefen ik dagelijks Ashtanga Yoga.

 

Ik heb de docentenopleiding van Birthlight in Utrecht gevolgd en geef met veel liefde en plezier les in het leren ontspannen van lijf en geest, ademhalingstechnieken die van pas komen bij de bevalling en diverse spierversterkende oefeningen. Daarnaast ben ik bezig met het afronden van een opleiding tot doula.

Ik hoop hierdoor een welkome bijdrage te kunnen leveren waardoor je als aanstaande moeder vol vertrouwen en met een positieve mindset je bevalling tegemoet gaat.

Een yogales uitproberen?

Neem een gratis proefles

Mis onze nieuwsbrief niet

© Copyright Yoga Jiva - website: Van Dongen Design - Inloggen