Pranayama

Pranayama en meditatie

Prana betekent levenskracht en yama betekent beheersing.
Ontdek de verbinding tussen lichaam en geest door middel van je ademhaling. Leer hoe je je ademhaling kunt beheersen en optimaliseren met behulp van pranayama beoefening. In een les worden eeuwenoude technieken gecombineerd met meditatie behoefening om zo de talloze voordelen voor zowel je fysieke als mentale gezondheid te mogen ervaren.

Zaterdag13JuliWeek 28 | NatalieGEertse kwartier

Details yogastijl

  • Soort

    Rustig

  • Geschikt voor

    Iedereen

  • Lesduur

    75 min

Teachers

Jolanda Basten

Pranayama en meditatie proberen?

Neem een gratis proefles

Deze wekelijkse les is een goede aanvulling op je huidige yoga beoefening. Door het toepassen van verschillende ademtechnieken leer je hoe je jouw adem langer kunt maken, dieper kunt ademen of kunt spelen met tussenpozen. Deze technieken werken direct op je autonome zenuwstelsel en kunnen leiden tot positieve veranderingen in je lichaam en gezondheid. Bij regelmatige beoefening zul je ervaren dat stress vermindert, je slaap te verbetert, je meer alert wordt, bloeddruk verlaagt en ook je spijsverteringsproblemen verminderen. Bovendien leer je hoe je je levensenergie kunt verhogen door middel van je ademhaling.

Naast het doen van ademoefeningen besteden we ook aandacht aan meditatie, waarin het niet draait om het leegmaken van je hoofd, om geen gedachtes meer te hebben. Maar bij meditatie gaat om het herkennen en voorbij laten gaan van deze gedachtes. En mag je gaan ervaren hoe ook je ademhaling een positief effect heeft op het beoefenen van meditatie.

Wil je liever persoonlijk advies of Pranayama of een van de andere yogavormen bij je past? Stuur dan een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Een yogales uitproberen?

Neem een gratis proefles

Mis onze nieuwsbrief niet

© Copyright Yoga Jiva - website: Van Dongen Design - Inloggen