Sensitive Yoga

Sensitive Yoga

Sensitive Yoga is een benadering van yogabeoefening die tot doel heeft een veilige en ondersteunende omgeving te creëren voor mensen met klachten zoals burn out, stress, trauma, angsten, paniekstoornissen, depressie. Deze vorm van yoga is een ondersteuning om de deelnemers te helpen zich meer gegrond, aanwezig en in controle over hun lichaam te voelen. Het creëren van een veilige ruimte staat voorop. Dit omvat fysieke veiligheid (ervoor zorgen dat de yogaruimte vrij is van gevaren), emotionele veiligheid (deelnemers aanmoedigen om op hun eigen tempo te oefenen en hun grenzen te respecteren) en relationele veiligheid (het bevorderen van een niet-veroordelende en ondersteunende sfeer).

Zaterdag13JuliWeek 28 | NatalieGEertse kwartier

Details yogastijl

  • Soort

    Rustig

  • Geschikt voor

    Iedereen

  • Lesduur

    75 min

Teachers

Linda Gorts-Kessels

Sensitive yoga proberen?

Neem een gratis proefles

Deelnemers krijgen keuzes tijdens de yogabeoefening, inclusief opties om houdingen aan te passen of bepaalde houdingen helemaal over te slaan. Dit geeft individuen de macht om naar hun lichaam te luisteren en beslissingen te nemen op basis van hun eigen comfortniveaus. Sensitive Yoga benadrukt lichaamsbewustzijn en de verbinding tussen fysieke sensaties en emoties. Deelnemers worden aangemoedigd om op te merken hoe verschillende houdingen aanvoelen in hun lichaam en om zelfcompassie en acceptatie te beoefenen.

Bewuste ademhalingstechnieken worden geïntegreerd om het zenuwstelsel te reguleren en ontspanning te bevorderen. Diep, langzaam ademen kan individuen helpen zich meer gegrond en gecentreerd te voelen, vooral tijdens momenten van stress. Sensitive Yoga streeft ernaar de deelnemers een gevoel van eigenwaarde en controle over hun lichaam te laten terug krijgen. Door zachte beweging en bewuste aandacht leren deelnemers zichzelf en hun aangeboren veerkracht te vertrouwen.

 Sensitive Yoga bij Yoga Jiva is altijd in een vaste, kleine groep. Met maximaal 7 personen. Elke reeks Sensitive Yoga is een lesreeks van 12 lessen. Op dit moment loopt de huidige reeks tot en met de zomervakantie. Op maandag 9 september zal een nieuwe reeks starten. Wil je hierover meer informatie of graag persoonlijk advies over welke vorm van yoga het beste bij je past, stuur dan een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Een yogales uitproberen?

Neem een gratis proefles

Mis onze nieuwsbrief niet

© Copyright Yoga Jiva - website: Van Dongen Design - Inloggen