Yin Yoga

Yin Yoga

Grondlegger van Yin Yoga is de Amerikaanse yogaleraar Paul Grilley. Deze vorm van yoga richt zich op het herstel, de stimulatie en versterking van bindweefsel, gewrichten en meridianen, waardoor het een essentiële aanvulling wordt op een uitgebalanceerde yogabeoefening.

In Yin Yoga worden de houdingen (asana's) langdurig vastgehouden, meestal tussen de 3 tot 5 minuten, waardoor je de gelegenheid krijgt om diep in de pose te zakken en de subtiele veranderingen in je lichaam waar te nemen. Het is een meditatieve benadering waarbij je jouw grenzen verkent en leert te respecteren met zachtheid en begrip voor je eigen mogelijkheden.

De uitdaging van Yin Yoga kan zowel fysiek als mentaal zijn. Hoewel de houdingen zacht zijn kunnen ze toch intense sensaties oproepen, omdat je wordt uitgenodigd om in stilte te blijven en de ervaring volledig te omarmen. Dit vraagt om een diepgaande verbinding met je ademhaling en een bewuste ontspanning van je lichaam en geest.

Zaterdag13JuliWeek 28 | NatalieGEertse kwartier

Details yogastijl

  • Soort

    Rustig

  • Geschikt voor

    Iedereen

  • Lesduur

    75 min

Teachers

Jolanda Basten

Rosalie Gerrits van den Ende

Marjan Peters

Yin Yoga proberen?

Neem een gratis proefles

Een van de bijzondere aspecten van Yin Yoga is het gebruik van yogaprops om de houdingen te ondersteunen. Hierdoor kun je langzaam en met geduld wennen aan de diepere stretches, zelfs als je lichaam aanvankelijk wat weerstand biedt. Het is een toegankelijke praktijk voor mensen die stijfheid ervaren en op zoek zijn naar meer flexibiliteit.

Maar Yin Yoga biedt niet alleen fysieke voordelen. Het meditatieve aspect van de beoefening is een uitnodiging om dieper in jezelf te duiken en je bewustzijn te vergroten. Door de combinatie van langdurige houdingen, ademwerk en mindfulness-elementen, ontwikkel je niet alleen een soepeler bindweefsel, maar ook een kalme geest en een open hart.

Bij Yoga Jiva bieden we een scala aan Yin Yoga-lessen, waaronder ook de unieke Hatha/Yin Yoga-les, waarbij we de dynamiek van Hatha Yoga combineren met de verstilling van Yin. Of je nu een ervaren yogi bent of net begint met je reis, Yin Yoga heeft iets te bieden voor iedereen. Het is niet alleen een manier om je lichaam te versterken en flexibeler te worden, maar ook een pad naar innerlijke rust, balans en zelfontdekking.

Wil je liever persoonlijk advies of Yin Yoga of een van de andere yogavormen bij je past? Stuur dan een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Een yogales uitproberen?

Neem een gratis proefles

Mis onze nieuwsbrief niet

© Copyright Yoga Jiva - website: Van Dongen Design - Inloggen