Yoga Nidra

Yoga Nidra

Deze vorm van Yoga wordt ook wel yoga van de slaap genoemd. Tijdens deze liggende meditatie word je begeleid om lichamelijke en geestelijke spanningen geleidelijk los te laten. De spierspanningen en stress in je lichaam nemen af en je bloeddruk en hartslag dalen. Dit heeft een helende werking op je lichaam en geest. Ons lichaam bestaat uit verschillende lagen, ook wel kosha’s genoemd. Tijdens een Yoga Nidra reis je door deze kosha’s en hierdoor komt je lichaam in de waak-slaap fase, waarbij alleen het gehoor nog actief is. Het is een van de diepst mogelijke toestanden van ontspanning terwijl je toch het volledige bewustzijn behoudt. Je verkeert als het ware in een droomomgeving en hebt weinig of geen besef van de werkelijke omgeving.

Zaterdag13JuliWeek 28 | NatalieGEertse kwartier

Details yogastijl

  • Soort

    Rustig

  • Geschikt voor

    Iedereen

  • Lesduur

    75 min

Teachers

Anique Aben

Yoga Nidra proberen?

Neem een gratis proefles

Yoga Nidra is een krachtige ontspanningsmethode voor iedereen die behoefte heeft aan ontspanning. Vooral bij klachten zoals stress of burn-out, vermoeidheid/slaapstoornis, mentale klachten zoals angsten en piekeren, chronische pijnen, hoge bloeddruk.

We beginnen de les met het doen van rustige yogahoudingen. Op deze manier maak je contact met je lichaam, dit helpt je om tijdens de Yoga Nidra de ontspanning nog meer toe te laten. Aan het begin van de Yoga Nidra zal je gevraagd worden jouw Sankalpa, je intentie, te stellen. Je kunt je intentie zien als een zaadje wat je plant tijdens een meditatie. Hoe meer je dit zaadje aandacht geeft, hoe meer het zal groeien. Om een Sankalpa te formuleren hoef je niet met je hoofd heel hard op zoek te gaan. Bij het stellen van je intentie gaat het niet over ´ik wil´ of ´ik zal´. Een sankalpa formuleer je alsof het al waar is. ’Ik voel me rustig en ontspannen’ ‘Ik ben goed zoals ik ben’. Wat is jouw sankalpa? Welk verlangen bevind zich diep in jouw hart?

Wil je liever persoonlijk advies of Yoga Nidra of een van de andere yogavormen bij je past? Stuur dan een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Een yogales uitproberen?

Neem een gratis proefles

Mis onze nieuwsbrief niet

© Copyright Yoga Jiva - website: Van Dongen Design - Inloggen